فنس یا توری حصاری چیست؟
توری حصاری یا به عبارت عمومی تر فنس یکی از انواع توری فلزی است که با مفتول گالوانیزه گرم یا سرد و یا با فولاد ضد زنگ تولید میشود . یکی از دلایل اصلی دوام و کیفیت بالای این محصول جنس فولاد آن است و کاربردهای بسیاری دارد؛ از جمله در ساخت توری مرغی ، توری فرنگی، توری پرسی، توری حصاری، توری مش، توری گابیون و…این توری به دلیل اینکه روکشی از روی دارد، در هر نوع شرایط آب و هوایی نه زنگ میزند و نه خورده می شود و به بهترین شکل ممکن با کیفیت و مرغوب باقی می ماند؛ بنابراین گزینه ای عالی برای شرایط آب و هوایی خاص است.

تاریخچه توری حصاری
فنس یا توری حصاری یا به اصطلاح عموم حصاری، نوعی حصار می باشد که از مفتول گالوانیزه گرم بافته می شود و کاربرد زیادی جهت حصار کشی زمین ها و اراضی،باغ ها،ساختمان ها و…دارد.
عموما این نوع توری از مفتول گالوانیزه و گاهی از پلی اتیلن تولید میشود. ممکن است جهت مصارف تزئینی از چوب بامبو برای ساخت فنس استفاده شود.
در سال ۱۸۴۰ فنس ها بیشتر از جنس چدن تولید می شدند؛ اما این نوع از حصار قیمت بالایی داشته و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نبود. البته این مسئله استفاده از چدن جهت تولید فنس هنوز هم در برخی از کارگاه ها مرسوم است و برای فنس کشی ها نیز بعضی از افراد ترجیح می دهند از فنس چدنی استفاده کنند.
نکات مهم در مورد فنس
فنس های آهنی و یا به طور کل حصارهای فلزی بادوام تر بوده و مقاومت بیشتری در برابر انواع حوادث دارند .
پیشینه تولید فنس آهنی به اروپا برمی گردد و به مرور تولید و استفاده از این نوع حصار رونق زیادی پیدا کرد. اصولا این فنس ها ۳۵ درصد کربن کمتری را شامل می شوند.اگر فنس از آهن معمولی تولید شود ، شیوه ساخت آن بسیار راحت تر و آسان تر است و نسبت به نوع استیل بادوام تر و منعطف تر می باشد.اکثرا در کنار دریا و جنگل ها از فنس آهنی استفاده میشود این نوع از فنس اصولا بصورت فرفورژه تولید میشود.
توری حصاری گالوانیزه مزایای زیادی دارد مانند : حمل و نقل راحت ، استفاده دوباره از حصار در مکانی دیگر ، عدم جلوگیری از نور ورودی،قیمت مناسب و…
روش های بافت توری حصاری
فنس ها را به چند روش میتوان بافت:
دو سر قلاب
دو سر پیچ
یک سر قلاب و یک سر پیچ
بافت دو سر پیچ بیشتر در تولید بکار می رود و حمل و نقل آسانتری نسبت به دو نوع دیگر دارد.
روش های تولید توری حصاری
توری حصاری یا فنس معمولا به دو روش دستی و اتومات ( صنعتی ) تولید می شود.
در روش صنعتی اکثر مراحل به روش اتوماتیک انجا میشود و یا امکان دارد مرحله ای به روش نیمه اتومات باشد یعنی هم صنعتی و هم دستی و گاهی این روش، تولید توری نیمه اتوماتیک نامیده میشود.
شیوه اتوماتیک
در شیوه تولید فنس با دستگاه اتوماتیک ، جهت شروع، مفتول گالوانیزه را تهیه میکنند و باید توجه داشت که ضخامت آن بستگی به سفارش مشتری، دارد . بعد از اینکه مفتول تهیه شد آن را در بخش مربوط به مفتول قرار می دهند و در ابتدا انحنای مربوط به مفتول را باز کرده و اگر نیاز بود بر روی آن یک روکش قرار می دهند .
اگر در این بخش روی توری روکش قرار بگیرد نیازی به رنگ کردن در زمان استفاده ندارد. بعد از روکش دادن، آنرا توسط هوا خنک می کنند، سپس مفتول به بخش توری بافی وارد می گردد. ابتدا ردیف اول بافته میشود و سپس با یک مفتول اندازه خود پیچ داده میشود کل این مراحل به صورت اتوماتیک انجام میشود.شیوه دستی
در این شیوه نیز همه مراحل شیوه اتوماتیک انجام می شود تنها به جای اینکه این مراحل توسط دستگاه انجام شود به کمک یک یا دو نفر مسئول انجام می شود، توسط یک موتور الکتریکی توری روی یک قالب چشمه توری پیچیده میشود. قالب چشمه ی توری حصاری برای مشخص کردن چشمه ی توری حصاری بکار می رود با تعویض کردن قالب می توانیم سایز چشمه ی توری حصاری را تغییر دهیم.
کاربر یک اهرم موتور الکتریکی را روشن کرده سپس مفتول گالوانیزه دور قالب پیچیده میشود و زمانی که فرم گرفت به شکل سینوسی بین رج های دیگر بافته میشود بعد از آن برای اینکه توری باز نشود مثل آرماتوربندی رج های بافته شده با یک پیچ گوشتی اریب بافته می شود زمانی که میزان طول مورد نظر رسیدیم شخص آن را رول کرده و کار برای عرضه آماده می شود.تفاوت فنس معمولی با فنس پی وی سی
1. مهم ترین تفاوت در روکش این توری ها می باشد که نوع پی وی سی، پلاستیکی و نوع معمولی آن روکش از گالوانیزه می باشد.
2. حصاری های معمولی، به علت اینکه از جنس گالوانیزه گرم هستند اصلا زنگ نمی زنند ولی در مکان هایی که میزان رطوبت بسیار بالا بوده و در محیط هایی که درصد نمک و آهک خیلی زیاد است. انتخاب نوع توری ،باید کمی با احتیاط بیشتری انجام شود و بهتر است نوع پی وی سی بکار ببریم.
کاربردهای فنس با روکش پی وی سی
1. فضاهای آب شور و یا آهکی و در مواردی استخرهای پرورش ماهی.
2.جهت تقسیم بندی زمین های کشت برنج.
3.جهت محافظت از کابل ها در زیر بستر دریا.
3.جهت نواحی که سیل خیز هستند و یا در مسیر سیلاب ها قرار میگیرند.
4.در محوطه سازی پالایشگاه و پتروشیمی ها و …

در مورد فنس چه نکاتی باید رعایت کنیم؟
توسط فنس و حصار کشی میتوانیم امنیت و آرامش را به محیط خود ببریم. در بخش های زیادی در مورد توری حصاری و برتری نسبی آن نسبت به انواع دیگر فنس صحبت کردیم و بر همگان واضح است که یک گزینه خیلی خوب برای حصارکشی مورد نیاز شما می باشد.
یکی از برتری های مهم توری حصاری نسبت به فنس های دیگر این است که نسبت به آنها از زمانی که شروع به استفاده میکنیم نیاز به نگهداری کمتری دارند بنابراین خرید این نوع توری برای ما در دراز مدت خیلی مقرون به صرفه تر و بهتر است.